Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

10 навика на успешните хора

Развитие
Освен елемента на късмета, голяма част от това, което прави някои хора успешни, включва следването на определени навици. Това да знаете какви точно са тези навици и как да ги приложите в ежедневието си и в живота си като цяло- определено си струва. Именно затова сме ви подготвили една кратка статиика, описвайки десетте основни навика на успешните хора. 

  • Организация 

Един от най-често споменаваните навици на успешните хора, е именно организацията. Това включва планиране на определени задачи, поставяне на реалистични цели и подреждане на приоритети- дали това ще бъде на всекидневно или ежемесечно. 

Джоел Браун, основателят на addicted2success.com, всяка вечер сяда и пише своя списък със задачи за следващия ден. А според съоснователя на Twitter- Джак Дорси, всяка неделя е важен ден за подготовка относно идната седмица. 



  • Релаксация 

Друг често споменаван навик сред успелите хора е именно релаксацията- независимо какво означава това за всеки човек. Някои обичат да медитират, други да спортуват, трети да ходят из природата. А тези, които планират своите почивки, имат по-голям успех в това реално да ги осъществят. Освен това, "поемането на въздух" дава възможността на човек да се подготви психически (а дори и физически) за усилията, които му предстоят.



  • Предприемане на действие 

Действие. Действие. Действие. Планирането и организирането са важни части от живота на всеки един от нас, но без действия- планът не е нищо повече от просто идея. 

Успешните хора действат- бързо и навреме. Освен това, въпреки че може да звучи контраинтуитивно, те предприемат действие още преди да се почувстват напълно готови. Именно това е голямата разлика между тези, които успяват и тези, които не. Някои хора измислят хиляди причини да не се "гмурнат" в целта, която са си поставили, докато успешните хора правят онази най-важна стъпка към осъществяването на техните планове, дори и да изглежда странно и спонтанно.

  • Лични грижи 

Според повечето успешни хора, личните грижи трябва да са неотменна част от ежедневието на всеки един от нас. Това включва правилното хранене, физическата активност, хигиената- както външно, така и вътрешно и оптималния сън.



  • Положително отношение 

Позитивизмът и благодарността не са просто резултат от успеха, а са едни от основните причини за него. Джоел Браун споменава, че това да ценим нещата, които имаме и да сме благодарни за тях- е ключ към постигането на все по-големи резултати. Не трябва да се самозабравяме по пътя на изкачването си и винаги трябва да гледаме с едното око през розовите очила. 

  • Комуникация с хора 

Това да обменяме идеи с хора около нас, е навик, който всички успешни хора притежават. Те знаят стойността на сътрудничеството и работата в екип и именно затова се обграждат с правилните хора в правилното време. Получаването на мнение и градивна критика от околните е единственият начин човек да се развива и подобрява всекидневно. 



  • Пестеливост 

Това човек да е пестелив не е същото на това да е скъперник. Пестеливостта е вид икономичност и означава, че човек си дава ясна представа за финансите, с които разполага и не "прахосва" ресурси на места, които не биха му донесли някакъв вид печалба в бъдещ момент. 

Успешните хора избягват прекомерното харчене на пари. Вместо това, те сравняват цени, пазаруват умерено и преговарят, а резултат е това, което търсят всички- а именно- финансов успех.



  • Ранно ставане 

Колкото повече време отдели човек върху работата си и върху личностното си развитие, толкова по-голяма е вероятността за успех. Повечето велики хора споделят, че ранното ставане е навик, който им помага да свършат всичко онова, което са планирали през деня си. 

  • Споделяне на успеха 

Независимо дали споделянето се изразява в това човек да дари за благотворителност или просто да сподели идеите си с някого, то е важно, защото в крайна сметка успехите в живота не трябва да довеждат само до натрупване на лично богатство. Положителните резултати трябва да бъдат споделяни с други хора, защото само когато даваме- може да получим.



  • Четене  

Важно е да се отбележи, че успешните хора четат. Независимо типа литература- това е начин за придобиване на знания, а знанията са врата към успеха. 

Успешните хора споделят, че това да са информирани и да имат богата обща култура, ги е свързало с много ценни хора в техния живот, което впоследствие е довело до постигането на целите им с лекота.