Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

10 неща, които да правите началото на всеки месец, за да е по-добър и продуктивен

Продуктивност
Началото на всеки месец е идеалното време да организирате себе си и своя дом. Започването на месеца по правилния начин, ще допринесе за това всичко да върви гладко и да постигнете всичките си месечни задачи и поставени цели. Затова е важно да поговорим за тези 10 важни неща .

Също така, ако искате да бъдете по - организирани и продуктивни е добре да използвате планер.

1) Използвайте месечен планер 

Използвайте планер с място за месечно плануване и след това плануване за цялата седмица ден по ден. В графата за месец напишете всяко нещо, което се променя месец за месец - активности, ангажименти, срещи, крайни срокове и тн. Използвайте го като начин лесно и бързо да се подсещате за основните неща, които имате като поставени задачи и цели.

2) Следете бюджета си 

Това ще е най-удобно, ако е включено като раздел във вашия планер. Не е необходимо да е съставен от дълъг и подробно отегчителен списък. Необходими са ви минимум 2колони, за прихода, който очаквате и за разходите, които правите, както и сметките за всеки месец. Добре е да има и отделно поле за парите, които искате да спестите или да инвестирате в нещо.
След всеки месец може да си правите равносметка, за какви неща харчите най-много и успявате ли да управлявате бюджета си.



3) Поставете си месечни цели 

Това е изключително важно нещо, което да правите в началото на всеки месец. Поставянето на цели ще ви подсеща за стъпките, които трябва да предприемете този месец, за да постигнете поставената цел.

4) Започнете 30дневно предизвикателство 

Това може да е пракрасна възможност, която да Ви помогне да работите за постигането за голямата ви цел, или да направите нещо забавно и полезно за себе си. Има различни видове предизвикателства - фитнес, книги, учене на езици, позитивизъм, чистене и много други. Изберете вашето спрямо интересите си и спрямо това, което искате да подобрите в живота си.

5) Дигитална организация 

Това е толкова важно, колкото и всички останали дотук изброени дейности.
Двете най-основни неща, които трябва да държите организирани и подредени са телефона и електронната ви поща.
Ето и няколко идеи - може да организирате приложенията си в папки по предназначение, да триете излишните съобщения, да настроите нотификациите си само за неща, които наистина ви интересуват и много други. А относно електронната ви поща -
направете тематични папки за различните писма, които искате да пазите
трийте промоционалните имейли, както и тези от спама
И каквото друго се сетите, за да ви е лесно и удобно



6) Правете си месечен списък със задачи

Това ще е списъка с по-големи и важно задачи, отколкото тези в седмичния ви списък.
Например - сметките, които трябва да се платят, ангажименти, които трябва да организирате, крайни срокове и т.н. Направете така, че да ви е ясно какво ви предстои този месец, да сте подготвени и да не пропуснете нищо важно.

7) Направете основно почистване

За по- лесно може да си направите списък с нещата, които трябва да изчистите, като например завесите в банята, хладилника, лампите и тн. Така няма да забравяте и нещата, които иначе много лесно се пропускат.
Почистването всеки месец ще ви зареди положително, защото ще ви е приятно във вашия дом, също така няма и да ви тревожи мисълта, че имате за мистене, през целия месец. Затова не го отлагайте.

8) Организирайте ангажиментите, срещите и плановете си

Бъдете сигурно, че не просто сте включили тези неща в месечния си “to do” списък, но и че сте се подготвили за тях, както и че сте ги планирали от самото начало на месеца.
Така не само, че няма да се тревожите за оставащото време от месеца, но и ще сте ги съобразили с графика и останалите си задачи и неща за вършене.

9) Разчистване

Разчистването е основното неща, за да бъде домът ви подреден и чист. Когато го направите в началото на месеца, ще се почувставате много по-организирани и готови да започнете да вършите задачите си за месеца.
Започнете с различните чекмеджета вкъщи, гардероба, хладилника и тн.

10) Направете основен месечен пазар

Най-лесно е, ако поддържате списък за пазаруване и купувате основните неща за домакинството, като тоалетна и кухненска хартия, почистващи препарати, храна за домашния любимец и тн., наведнъж.

Така ще ви остава да пазарувате само хранителни продукти, без да мислите за тези неща.

Трябва да запомните, че началото на месеца не трябва да е стресиращо. А да го приемате като възможност, да направите така, че останалите дни да минават леко и успешно.