Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

Как да използвате планера си ефективно?!

Продуктивност
Как да използвате планера си ефективно?!
Да имате да направите прекалено много неща понякога е прекалено стресиращо и напрягащо, но да трябва да организирате как да свършите всичко - това може да се окаже още по-стресиращо.

Мисълта за нещата и задачите, които Ви предстоят може да бъде много обезкуражаващо и обезсърчително, но когато веднъж “хванете начина”, използвайки планер за организирането - ще бъдете уверени и ще държите нещата под свои контрол.

1. Първо трябва да решите каква е подходящата времева рамка за Вас, която ще Ви върши най- добра работа


1. Първо трябва да решите каква е подходящата времева рамка за Вас, която ще Ви върши най- добра работа

Ако сте човек, който мисли значителен период за напред, то тогава използването на първите странички от планерът Empower me за месечно планиране ще са Ви най- полезни. За Вас планирането месец за месец ще е най-добре.
Но ако планирането по месеци Ви звучи като доста дълъг период от време, то тогава за Вас би било най-удобно да планувате за седмица.

Отбележете предварително датата на всяка страничка и също кой ден от седмицата се пада ( Понеделник, Вторник, Сряда, Четвъртък, Петък, Събота и Неделя). Така ще можете да запишете всички задачи за седмицата на съответния ден. И да използвате месечния план за най-важните събития, срещи, задачи или каквото друго не трябва да забравяте.

Ако обичате да планирате всичко до най-малката подробност то в дневните страници имате място за всичко. Поле за най-важното, “to do” списък, на който може да запишете всички свои ангажименти, както и да ги организирате времево. Имате и специално място за Ваши лични бележки - това може да се ангажименти от различно естество, списъци за пазаруване, други списъци и тн.

Важно е да знаете, че в планерът EmpowerMe за всеки ден има и специални полета, в които да отбележите своето настроение, менюто си за деня,тракер на изпитата вода и място,където да оцените продуктивността си за деня.

2. Като второ е добре да решите за какво най-вече ще използвате своя планер


2. Като второ е добре да решите за какво най-вече ще използвате своя планер

Често включването на прекалено много задачи от различно естество може да Ви обърка. Затова е добре да ползвате всички раздели на Empower me планера си. В него имате допълнителни места за бележки, на които може да пишете списъците си за пазаруване или да ги използвате за нещо различно по Ваше усмотрение.

Така ще запазите страниците с дневно планиране за важните неща. В планерът Empower me имате отделни места за планиране на месечните приходи и разходи, за списъци за лично усъвършенстване, за следене на здравословния начин на живот, за утвърждаване на положителни навици, страници за организиране на пътуване, място за Вашия домашен любимец и за Вашия автомобил.

С EmpowerMe може да организирате прилежно всеки аспект от живота си.

3. Трето - бъдете сигурни, че използвате реалистични времеви граници


3. Трето - бъдете сигурни, че използвате реалистични времеви граници

Често, когато си поставяме цел, която искаме много да постигнем, то я насрочваме за след много кратък период от време. И в същото време в стремежа си да постигнем,което желаем, не осъзнаваме, че краткият срок, който сме си определили ни е стресирал и напрегнал допълнително. Ако в планерът Ви пише, че имате един час да изпълните дадена задача, но би Ви отнело два, ще се почувствате като провалили се. А за това ще е причина само нереалистичната времева рамка, която сте си поставили. С времето на ползване ще успеете да стиковате всеки раздел в своя планер с Вашия темп на живот и работа.

Важно е да оценявате продуктивността си всеки ден в тракера на съответната страница, така ще може да се връщате назад и да правите равносметка за изминалите дни и свършената работа.

Когато изпълните някоя от поставените задачи е важно да я отбележите като свършена. Дългите списъци с неща за вършене може да са плашещи , но няма нищо по-удовлетворяващо от това да видиш всичко отбелязано като свършено. Отбелязването на всяко нещо като свършено също намалява стреса и напрежението. Когато “тикнете” изпълнената задача, може да продължите със следващите и всичко да Ви върви гладко.

4.Винаги планирайте свободно време


4.Винаги планирайте свободно време

Свободното време най-често е нещото, което не отбелязваме в нашите планери. Често правим планове, без да отделим и минута свободно време, но така само се чувстваме все по-натоварени и това може до доведе и до преумора или до стрес, ако не успеем въпреки това с всички задачи.

Важно е да планирате свободно време - дали ще е за хапване, кафе, време за разходка,да послушате хубава песен или нещо друго, което ще Ви разсее от ежедневието и ще Ви разнообрази, и в същото време ще редуцира стреса Ви.

Вземете своя планер Empower me сега и започнете да планирате успеха си. Той ще Ви помогне да изпълнявате всички задачи навреме, да постигате целите си и всеки ден да Ви върви гладко и по план.

Освен тази статия тук ще намерите подробни указания за попълване на планера в своята кутия към всяка поръчка.

Ако тази тема е била полезна за вас, ще се радваме да я споделите с приятели. 
Може да ни последвате във Facebook и Instagram, където споделя много полезни съвети и доста интересна информация за това, как да организираме себе си.