Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

10 забавни и полезни неща, които да правите в дъждовните дни

Лайфстайл
Когато навън се излива дъжд и Вие сте си вкъщи, ако сте като мен, сигурно се чудите какво да правите, че да не полудеете. Затворените сте вътре, времето е толкова депресиращо, че Ви идва просто да пуснете телевизора и да изчакате деня да свърши.

В тази статия ще Ви предложа 10 идеи за неща, които може да правите в дъждовните дни. Защото всеки ден е дар и не трябва да го пропускате само защото навън дъждът не спира да се излива.

Ето ги моите идеи как да превърнете скучния дъждовен ден - в полезен такъв и посветен на грижата за себе си. Да вместите в него неща, които много често пропускате в ежедневието си, или не им отделяте достатъчно време. 



1. Събудете се и тренирайте!


Събуждане, разтягане, упражнения, йога, пилатес или танци, каквото предпочитате. Дъждът може да Ви спре да отидете на фитнес, но не и да си направите хубава и дълга тренировка вкъщи. Или ако така или иначе тренирате вкъщи, дъждът Ви дава възможност да отделите за активност повече време. Дори и за 40/60 минути ще се почувствате релаксиращо, ще сте по-енергични, ще се събудите добре и ще сте тонизирани през целия ден. За мен това е перфектния старт на всеки ден.

2. Вземете си продължителен душ.


Може дори да си направите и маска за коса, както да я изчакате достатъчно дълго. Или да отделите време да използвате скраб за тяло. Да оправите маникюра и педикюра си. Имате време да изгладите и всички дрехи, които чакат на опашката.

3. Насладете се на любимото си кафе или чай.


Направете любимото си капучино, сварете си ароматно кафе на кафеварка, запарете си от любимия чай или което от това Ви е любимо. Да гледате дъжда навън, докато държите горещата чаша с любима напитка в ръката, вкъщи на топло, е невероятно. Също така може да си пуснете музика, аудио книга или подкаст,който следите. Или просто да останете насаме с мислите си.



4. Помислете и направете план!


Ще е много полезно да отделите време да планирате за ден, седмица или месец напред. Както и да отразите прогреса си досега. А за да направите добра оценка на изминалите задачи е необходимо внимание, затова и често не намираме време за това и то остава някак на заден план. А е много важно да видим какво и как сме постигнали, доближили ли сме се до целите си или сме ги постигнали, да оценим своята продуктивност, да помислим върху нещата,които са проработили и тези, които не са и защо се е случило така.



5. Свършете нещото, което вече сте започнали!


Ако имате проекти, по които работите или с които изпитвате трудност да завършите, това е момента да наваксате. Довършете проекта или поне определена задача, за да можете да продължите напред. Дъждовните дни ще са Ви изключително полезни, особено,ако работите от вкъщи.

6. Планирайте пътуванията, които искате да направите! 


Това може да Ви се струва не особено забавно в този момент, но определено ще си струва отделеното време. Дори и двудневно пътуване ще Ви накара да се чувствате отпочинали и ще Ви зареди с положителна емоция. Но ако не отделите необходимото време да организирате всичко, което искате , независимо дали ще е двудневното приключение или екскурзията, то много често ще го пропуснете или ще забравите къде сте искали точно да отидете. Дъждовните дни са прекрасни за това да помислите къде бихте искали да отидете, кои места да посетите, какви неща да видите и да направите в близките месеци или през цялата година.



7. Подредете или направете нещо креативно!


Сега е времето да направите това, което отлагате от известно време. Може да е нареждането на семейните снимки в рамки или албуми, подредбата на стаята на детето, подредбата на гардеробите, да нарисувате картина, да довършите гоблена си или каквото друго Ви идва на ума, за което сте си казвали от доста време “ще ми отнеме много време, не мога сега да го направя.”

8. Направете си списък с желания.


Какво искате да направите тази есен? Или зима? Или дори през пролетта? Може да е пътуване до някое далечно, топло и екзотично място? Кое е нещото което искате да направите, което ще Ви донесе приятни емоции? Направете си проучване и напишете своя списък с желания, които искате да Ви се сбъднат. Сложете си и напомняния в календара, за да работите по плана .

9. Играйте игра или почетете книга!


Какво по-хубаво време от дъждовното, за да поиграете на любимата си интелектуална игра, да редите пъзел например, или да се потопите в някоя книга. Това е една чудесна възможност за Вас да се самоусъвършенствате.



10. Вземете си вана!


Това е прекрасния завършек на един дъждовен ден. Направете си ароматна вана с балончета, запалете си свещи, пуснете си приятна музика и си сипете чаша от любимото вино.