Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

Навиците на успешните хора

Продуктивност
Задачите за деня стават все повече, а времето, с което разполагаме, за да ги свършим, намалява.

За жалост хората, често си намираме оправдания, за да не свършим нещо. През лятото топлото време разсейва и кара хората да мислят за всичко друго, но не и за работа. През зимата, когато се стъмва толкова рано, имате чувството, че сте доникъде, въпреки че до края на работния ден има още доста часове.

Избрали сме най-често срещанията оправдания, които ни спират да станем успешни. Може да ги намерите тук.

Но днес ще си поговомир за друго, а именно: как някои от най-успешните хора на 2021-а се справят с графиците и натоварването.

А и след като научихме, че Джеф Безос и Бил Гейтс - едни от най-богатите мъже на тази земя - мият сами чиниите си в борбата със стреса и като форма на медитация, няма как да не се зачудим каква друга ежедневна дейност би помогнала.

Всъщност, оказва се, че повечето преуспели бизнесмени, артисти, изпълнители и писатели не прибягват до парите, за да си улеснят живота, а до далеч по-обикновени, но ефикасни хитринки, а именно навиците!

Хората често пренебрегват тези полезни навици, смятайки, че те не са важни. Но нали всъщност животът се състои от дребни неща.



Планирайте


Планирайте всичко: годината, месеца, деня си. Вървете само по набелязан маршрут.

Защо да изучавате пътя в движение, ако имате възможност да си направите поне приблизителен план. И макар той да е груб, необработен, лесно можете да го промените. Но той ще ви -помогне да видите картината, към която се стремите. Планът за деня е сьщо важен инструмент за продуктивност. Съставете план, а вечерта анализирайте доколко сте го изпълнили. Ще видите колко отрезвяващ ефект ще има тази дейност!



Концентрирайте се


Не правете няколко неща едновременно. Хората, коитоэсъвместяват различни дейности, смятат, че са по-продуктивни, отколкото, ако извършват едно нещо в даден момент.  Съдейки по резултатите обаче, те грешат. Често можете да видите хора, особено нови в дадена област, които се опитват едновременно да вършат множество дейности: търсят информация в интернет, общуват по скайп, с една ръка пишат нещо на компютъра, опитват се да говорят по телефона. С една дума, кипят в работата си!

Защо трябва да се концентрираме в една дейност? (линк към тема номер 2)

Запомнете, че веднъж и завинаги по отношение на работата си: една дейност в един момент от време. Това е аксиома.


Не бъдете умници


Записвайте си всичко. От уговорка за среща, до идея, за която сте се сетили в движение, всяко нещо е важно. Не мислете, че ще го запомните. Хората нямаме тази суперсила, колкото и да я искаме. Използвате планери, тефтери, бележки. 

Друга полза от ползването на записки е и, че съзнанието ни не се натоварва с това да помни нещо. То си почива, с които подпомагате навик номер 2 (погледни нагоре, не бъди мързелив).

Разбира се, няма как да усвоите тези навици за ден-два, процесът е бавен и труден, но не е невъзможен. Бъдете постоянни, защото успехът изисква много труд.


Ако тази тема е била полезна за вас, ще се радваме да я споделите с приятели. 
Може да ни последвате във Facebook и Instagram, където споделя много полезни съвети и доста интересна информация за това, как да организираме себе си.