Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

Продуктивни вкъщи!Как?

Продуктивност
Голяма част от нас работят от вкъщи, което прави работния процес много по-сложен, отколкото сме си мислили някога. Това може да предизвика стрес, особено при онези, които не са свикнали на подобен режим. Определено продуктивността на човек се увеличава в момента, в който стъпи в офиса (под каквато и форма да е той), тъй като обстановката е достатъчна предпоставка за започването на един работен ден. Същото важи и за физическата активност на човек- в момента, в който влезе в залата- мотивацията му се увеличава поне с 30%. 
 

Ние вярваме, че с правилните инструменти, бихте могли да постигнете целите и желанията си, дори във вкъщи. 
 

А ето и някои от нашите съвети, които да ви помогнат да изградите дисциплина и фокус: 
 



Създайте си график 


 
Мозъкът на всеки един от нас обича рутинните действия. Това са "заучени" навици, които в един момент стават част от нас и ни карат да се чувстваме комфортно, вършейки ги. Те ни помагат да останем фокусирани върху заданието, с което сме се заели, а не да мислим за хилядите задачи, които имаме да вършим през деня. 
 

Много хора се оплакват и от липсата на време, но със създаването на дневен/седмичен график- денят ви ще е достатъчно добре систематизиран и ще имате достатъчно време, за да свършите всичко онова, с което сте се заели. Тук не говорим само за работни задачи, а и за тези, които касаят личния ви живот и личното ви здраве (да сготвите, да изперете, да тренирате, да се разходите с приятели или просто да се отпуснете на дивана с любим филм и чаша топъл чай). 
 

Ако си мислите, че нямате време да планирате деня си- помислете пак. Изследванията показват, че за всяка 1 минута, която изкарвате в планиране, ще спечелите 10 минути активно изпълнение. 
 

1 минута = 10 минути
 

Ако си спечелите един допълнителен половин час на ден чрез ефективно планиране и управление на времето, ще имате на разположение още 22 дни годишно!
 
Ейбрахам Линкълн веднъж е казал- "Ако имах 60 минути да отсека дърво, щях да отделя 40 минути за точенето на брадвата и 20 минути за самото отсичане."
 



Действайте умно

 

Едно от най-важните неща след създаването на график е да подредите приоритетите си. Ако не го направите, има сериозна опасност тривиалните, отнемащи време дейности за деня да вземат цялото ви време и да оставят на заден план истински важните задачи за деня. 
 
Едно от нещата, които работят при нас, е да сложите важните задачи в началото на деня си, когато потенциално бихте били най-продуктивни. Така- когато настъпи обедно време (или с други думи казано- онова време, в което ви се доспива и мотивацията намалява), ще имате важните неща "отхвърлени" от списъка ви със задачи. 
 



Грижете се за себе си 


 
За да бъдем най-добрите версии на самите себе си, трябва да сме наясно, че личната грижа е от първостепенно значение. Това може да означава различно нещо при всеки един от нас, защото в крайна сметка- всеки човек е строго индивидуален. Но компонентите, за които трябва да помислите са следните:

• Да се храните балансирано и разнообразно; 
• Да пиете достатъчно вода, но и да не прекалявате с нея;
• Да имате физическо натоварване всеки ден- дали това ще е разходка, йога, домакинство, танци или пък някоя високо-интензивна или силова тренировка.
• Да обърнете внимание и на психическото си здраве. Тоест, да се съсредоточите върху онези неща, които ви "заземяват" и ви успокояват. За всеки човек това изглежда по различен начин, затова открийте онова, което работи за вас! Адекватната почивка е изключително важна при подобряване на продуктивността и резултатите на човек.
 



Ако тази тема е била полезна за вас, ще се радваме да я споделите с приятели. 
Може да ни последвате във Facebook и Instagram, където споделя много полезни съвети и доста интересна информация за това, как да организираме себе си.