Блог

Как да използвате планера си ефективно?!

2021-06-24 16:11 Продуктивност
Да имате да направите прекалено много неща понякога е прекалено стресиращо и напрягащо, но да трябва да организирате как да свършите всичко - това може да се окаже още по-стресиращо.

Мисълта за нещата и задачите, които Ви предстоят може да бъде много обезкуражаващо и обезсърчително, но когато веднъж “хванете начина”, използвайки планер за организирането - ще бъдете уверени и ще държите нещата под свои контрол.



1. Първо трябва да решите каква е подходящата времева рамка за Вас, която ще Ви върши най- добра работа

Ако сте човек, който мисли значителен период за напред, то тогава използването на първите странички от планерът Empower me за месечно планиране ще са Ви най- полезни. За Вас планирането месец за месец ще е най-добре.
Но ако планирането по месеци Ви звучи като доста дълъг период от време, то тогава за Вас би било най-удобно да планувате за седмица.

Отбележете предварително датата на всяка страничка и също кой ден от седмицата се пада ( Понеделник, Вторник, Сряда, Четвъртък, Петък, Събота и Неделя). Така ще можете да запишете всички задачи за седмицата на съответния ден. И да използвате месечния план за най-важните събития, срещи, задачи или каквото друго не трябва да забравяте.

Ако обичате да планирате всичко до най-малката подробност то в дневните страници имате място за всичко. Поле за най-важното, “to do” списък, на който може да запишете всички свои ангажименти, както и да ги организирате времево. Имате и специално място за Ваши лични бележки - това може да се ангажименти от различно естество, списъци за пазаруване, други списъци и тн.

Важно е да знаете, че в планерът EmpowerMe за всеки ден има и специални полета, в които да отбележите своето настроение, менюто си за деня,тракер на изпитата вода и място,където да оцените продуктивността си за деня.



2. Като второ е добре да решите за какво най-вече ще използвате своя планер

Често включването на прекалено много задачи от различно естество може да Ви обърка. Затова е добре да ползвате всички раздели на Empower me планера си. В него имате допълнителни места за бележки, на които може да пишете списъците си за пазаруване или да ги използвате за нещо различно по Ваше усмотрение.

Така ще запазите страниците с дневно планиране за важните неща. В планерът Empower me имате отделни места за планиране на месечните приходи и разходи, за списъци за лично усъвършенстване, за следене на здравословния начин на живот, за утвърждаване на положителни навици, страници за организиране на пътуване, място за Вашия домашен любимец и за Вашия автомобил.

С EmpowerMe може да организирате прилежно всеки аспект от живота си.



3. Трето - бъдете сигурни, че използвате реалистични времеви граници

Често, когато си поставяме цел, която искаме много да постигнем, то я насрочваме за след много кратък период от време. И в същото време в стремежа си да постигнем,което желаем, не осъзнаваме, че краткият срок, който сме си определили ни е стресирал и напрегнал допълнително. Ако в планерът Ви пише, че имате един час да изпълните дадена задача, но би Ви отнело два, ще се почувствате като провалили се. А за това ще е причина само нереалистичната времева рамка, която сте си поставили. С времето на ползване ще успеете да стиковате всеки раздел в своя планер с Вашия темп на живот и работа.

Важно е да оценявате продуктивността си всеки ден в тракера на съответната страница, така ще може да се връщате назад и да правите равносметка за изминалите дни и свършената работа.

Когато изпълните някоя от поставените задачи е важно да я отбележите като свършена. Дългите списъци с неща за вършене може да са плашещи , но няма нищо по-удовлетворяващо от това да видиш всичко отбелязано като свършено. Отбелязването на всяко нещо като свършено също намалява стреса и напрежението. Когато “тикнете” изпълнената задача, може да продължите със следващите и всичко да Ви върви гладко.



4.Винаги планирайте свободно време

Свободното време най-често е нещото, което не отбелязваме в нашите планери. Често правим планове, без да отделим и минута свободно време, но така само се чувстваме все по-натоварени и това може до доведе и до преумора или до стрес, ако не успеем въпреки това с всички задачи.

Важно е да планирате свободно време - дали ще е за хапване, кафе, време за разходка,да послушате хубава песен или нещо друго, което ще Ви разсее от ежедневието и ще Ви разнообрази, и в същото време ще редуцира стреса Ви.

Вземете своя планер Empower me сега и започнете да планирате успеха си. Той ще Ви помогне да изпълнявате всички задачи навреме, да постигате целите си и всеки ден да Ви върви гладко и по план.

Освен тази статия тук ще намерите подробни указания за попълване на планера в своята кутия към всяка поръчка.

Ако тази тема е била полезна за вас, ще се радваме да я споделите с приятели. 
Може да ни последвате във Facebook и Instagram, където споделя много полезни съвети и доста интересна информация за това, как да организираме себе си.