Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

Наръчник за жените, които искат да подобрят стила си на обличане

Лайфстайл
Имате чувството, че гардеробът Ви е заседнал във времето? Не знаете как да съчетавате дрехите в подходящи аутфити и не се чувствате добре? То тогава тази статия е за Вас.
Да се обличате стилно и с класа е много по-лесно, отколкото Ви звучи.

В тази статия ще Ви споделя лесни трикове, за да успеете да постигнете визията, която искате, за да се чувствате по- самоуверени, прекрасни и със самочувствие.



1. Открийте стилът, който отговаря на Вашето “Аз”


Следващият път, когато забележите някоя добре облечена жена, се запитайте - “ какво харесвам в нея, как искам да се чувствам самата аз?” , също така - Спортно-елегантно ли е облечена или много елегантно? Колко бляскаво изглежда? Как изразява себе си чрез дрехите? Изглежда ли да се чувства комфортно в своите дрехи?

Добре е да изучите стиловете на жените, които харесвате, за да прецените кой стил отива на Вас и на това как искате да изразите себе си.

Важно е да си отговорите на следния въпрос - “Как искате да се чувствате? ”. Защото най-важното в стила на обличане е да го правите така, че да изразявате най- добре себе си. Дали искате да сте елегантна, секси, провокативна, от това зависи какво искате да пресъздадете с Вашия тоалет.



2. Трябва да знаете защо харесвате даден аутфит,за да го носите


Хората, които имат невероятен стил и се обличат добре, най- често имат гардероб с неща, които харесват и отговарят на вкуса им, а не които се носят като модерни. Следващият път, когато харесате или не харесате определена дреха ( дали ще е Ваша, на някой познат или не или в някой магазин или списание, няма значение) е добре да си запишете защо - заради цвета, материята, кройката, или начинът, по който застава. Така ще може да си дадете сметка какво харесвате и какво не, за да го избягвате за в бъдеще и ще може да поставите основата на модните си предпочитания.



3. Носете целия си гардероб поне по веднъж


Нека да бъдем честни - всички имаме толкова много неща, които не сме обличали никога, но пазим в гардероба си. За да можем да не държим излишни неща в гардеробите си, много помага правилото - Да се облече всяко нещо по веднъж, така много лесно след това ще вземем решението да го махнем, ако не сме се чувствали добре в него. Като най- добре е да даряваме ненужните неща. Започнете да прилагате това правило веднага.


4. Заредете се с компетентност


“Learn the rules like a pro so you can break them like an artist./ Научи правилата като професионалист, за да ги нарушаваш като артист”
— PABLO PICASSO

Личният стил се развива най-добре, когато креативността се срещне с компетенстността. Когато знаем правилата за добрия външен вид, имаме по-голяма свобода да играем с тях.

Добре е да следвате съветите на модните експерти. Винаги прилагайте наученото. Чувствайте се по-уверени в себе си



5. Винаги се съобразявайте със своето тяло


Вашето тяло е като моден аксесоар, с който Вие трябва да съобразявате облеклото си. Трябва да се научите как да подчертавате формите, които харесвате и как да прикривате Вашите несъвършенства, за да се чувствате комфортно и уверено.

Да разберете правилно формите на тялото си означава?!Да знаете своите пропорции. Да осъзнаете кои дрехи като кройки и цветове най-много Ви отиват. Кой стил Ви отива най-много?! Да обичате своето тяло и да се грижите за него



6. Винаги добавяйте нещо неутрално


За повечето хора неутрално означава бяло,черно, сиво или синьо. Но към неутралното спадат и бежово, кафяво, бургунди, зелено, кремаво, шампанско и др. Когато Ви омръзне избрания неутрален цвят го сменете с друг. Не се обличайте винаги в един и същ цвят.



7.Носете понякога неща, които бихте определили като“too much” 


Много често, когато харесаме нещо по-нестандартно си мислим за неща като - “ Не знам с какво да го съчетая; харесва ми, но какво ще си помислят хората като ме видят с него” и други подобни.

Плашещо е, когато излизате от зоната си на комфорт, но трябва да знаете, че това е нормално. Колкото и да се стараете винаги ще има някой, който да Ви съди за избора, но трябва да се чувствате добре от мисълта, че няма как да се харесате на всички, а най- важното е да се харесвате самите Вие. Разширете стила си, пробвайте нещо, което досега не сте.

Ето Ви някои примери - нещо тигрово, нов цвят червило, странни обувки. Колкото повече излизате от установените граници на Вашия гардероб, толково повече чувството на “аз не мога да нося това” избледнява.



8. Менажирайте своя аутфит от предния ден


Моят любим моден трик е да вкарвам по нещо екстравагантно всеки ден. Както и да съчетавам нещата от гардероба ми, към които съм предубедена, с неща, в които се чувствам уверено и комфортно. Това е най-сигурният начин да експериментираш с нещо ново - когато се чувстваш уверено с другите останали дрехи или аксесоари.



9. Използвайте ярките цветове за аксесоарите


Съчетанията с различни цветове е голямо предизвикателство, особено за тези, които са свикнали да се обличат в неутрални цветове. Експериментирайки цветово чрез аксесоарите е най-лесния начин да вкарате цветна нотка в облеклото - чрез чанта, обувки, екстравагантни обици, шал или аксесоар за коса.



10. Предприемете действия


Пробвайте, докато не постигнете удовлетвореност.
Пробвайте различни комбинации и стилове, докато не намерите себе си и не се почувствате уверени и красиви. Винаги търсете своята по-добра версия. Най-успешните хора на света пробват и действат, докато не постигнат желаната цел.

Ако тази тема е била полезна за вас, ще се радваме да я споделите с приятели. 
Може да ни последвате във Facebook и Instagram, където споделя много полезни съвети и доста интересна информация за това, как да организираме себе си.