Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

5 стъпки, с които да постигате всичко, което искате

Психология
Всеки се чуди как да постигне това, което иска. Истината е, че има определени стъпки, с които да станете успешни и да вземете животът си в ръце - като не става въпрос за уменията, които имате или какво сте завършили в Университета, а практически стъпки, които ще Ви помогнат да се промените и да ръководите успешно живота си.

Прочетете ги и ще се изненадате.



Винаги задавайте правилните въпроси

Илън Мъск е казал - “ Трудното е да разбереш какви въпроси трябва да зададеш. Но, когато веднъж го направиш, намирането на правилните отговори става лесно”.

Затова, ако се питате как да постигнете това, което искате, това е добър въпрос, с който да поставите началото.

Помислете за всичко, което правите и как съчетавате нещата едно с друго. Задавайте си неконвенционални въпроси и се опитвайте да им намерите отговори. Ще се изненадате,когато успеете да започнете да мислите извън границите на установеното. Ще започнете да мислите по различни начини за постигане на целите,които сте си поставили.



Учете нови неща

Лесно може да придобиете ново умение за три месеца. Може да научите различни психологически трикове за работа и взаимоотношения, маркетинг,готвене и всякакви други практически приложими неща. Може да е дори нов език, за когото не сте си и помисляли преди.

Всяко ново умение ще Ви помогне в много аспекти, не само за самоусъвършенстване. Ще трансформира живота Ви. Знанието е сила, когато се прилага правилно.



Преосмисляйте провала

Провалът не съществува. Повтаряйте си това често. Съществуват само усилието и опита. С всеки провал Вие научавате полезен урок. Научавате какво не се е получило, защо е било грешно и вече знаете как да го поправите. Няма да позволите да се случи отново.
Повтарянето на една и съща грешка е изключително неправилно. Това е нещо, което не бива да допускате, ако искате да успеете. Ако веднъж претърпите провал, трябва да вземете своята поука и следващия път да постъпите в същата ситуация по различен начин. Ако пак не се получи, то тогава тръгнете отново по различен път. Не позволявайте на провалите да Ви спрат.

Неуспехът Ви помага да растете, да се развивате и да ставате по-успешни. Помислете за миналите си грешки и се опитайте да използвате опита си от тях, за да направите бъдещия си живот невероятен.



Вслушвайте се само в хората, които имат значение за Вас

Това може и да Ви звучи остро, но е необходимо по пътя към успеха, защото ще има стотици от хора, които ще Ви съветват какво да правите. Винаги мислете за мотивите им. Приятелите и смейството Ви винаги ще се интересуват най-много от Вас, но често биха могли и да не Ви разбират. Не трябва да слушате всички, които Ви дават своите съвети, преценявайте всяка дума и се уповавайте само в думите на хора, на които вярвате и които Ви вдъхновяват.



Предпочитайте да правите големи промени пред малки стъпки

Лесно е да се фокусирате върху малките трикове за постигане на успех, които биха подобрили начинът, по който вършите нещата, или които ще Ви карат да се чувствате физически добре и във форма за няколко дни. Малките промени са лесни. Вие решавате дали да направите малки промени без да погледнете цялата картина.Но големите драстични промени могат да подобрят Вашия живот с 50%, че и повече. Разбира се, продължавайте да пиете витамините си, например, но се опитайте и да настроите цялата си диета. Друг пример - тренирайте всеки ден, а не един ден от седмицата.

Преди да предприемете всяко малко подобрение, разгледайте го на фона на цялата картина на Вашия живот, и винаги предпочитайте да направите по-голямата стъпка.

Ако тази тема е била полезна за вас, ще се радваме да я споделите с приятели. 
Може да ни последвате във Facebook и Instagram, където споделя много полезни съвети и доста интересна информация за това, как да организираме себе си.