Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

Как да отразявате акцентите на деня в планера си?

Вероятно най-добрият момент от деня е да си позволите да направите инвентаризация на специалните моменти, без значение дали са големи и малки. Това е просто упражнение за осъзнаване, признаване и размисъл върху тези специални моменти, което прави поддържането на дневник за благодарност толкова ефективна вечерна практика.

Акценти на деня

Всяка вечер, преди да си легнете, размишлявайте върху акцентите от изминалия ден. Те са вашата лична колекция от очакваното и неочаквано изобилие от добри неща, които сте изпитали за един ден – малки и големи.

Не е нужно да намирате „невероятни“ или „необикновени“ неща всеки ден, а да мислите какво е минало добре и да разпознавате какво ви носи радост и вътрешен мир.
Това наистина може да промени вашата гледна точка и житейски ви възглед. Когато записвате най-важните моменти от деня си, вие всъщност броите благословиите си. Това има ефект върху това, че ви позволява да „задействате“ мозъка си и може да осъзнаете неща, които бихте искали да промените не само отношенията ви с близките ви, но и отношенията ви със себе си.

Бавно ще започнете да се подобрявате в това. Чрез силата на дисциплината, списъкът ще започне да става все по-добър и по-добър. Не забравяйте да преглеждате "Акцентите на деня" всеки месец, за да видите как се променяте с времето, като се фокусирате върху доброто в живота.


Признаване на уроците от всеки ден

Повечето от дните ни се сливат един в друг, но непрекъснатото и последователно размишление ни дава възможност да разберем, че винаги има нещо различно, ценно и проницателно във всеки ден.

Намирането на уроци на всекидневно ниво може да е само една от тайните за вашия успех и емоционално благополучие. Това е така, защото признаването на ежедневните уроци, предизвикателствата и неуспехите, без да им позволявате да определят кой сте, е страхотен акт на смелост, самосъзнание и внимателност.

Преглеждайте и обмисляйте всеки аспект от деня си. Погледнете емоционалното си състояние, работата и взаимоотношенията си. Какво научихте днес? Какво направихте добре? Какво може да се подобри?

Последният въпрос ви помага да използвате опита си като мощен метод за растеж и положителна промяна. Когато започнете да изграждате модел, чрез който да размишлявате върху всеки ден и започнете да откривате ценни уроци в ежедневните си избори и действия, това упражнение може да промени начина ви на живот като цяло.
Превръщането на благодарността и отразяването в планера ви в част от вашата вечерна рутина ще ви напомни да поемете пълната отговорност за живота си и да оформите собствената си реалност. Ще ви помогне да се ориентирате през трудните времена, да разпознавате доброто във всеки ден и да живеете с намерението и целта.

Цъкнете тук, за да откриете нашите предложения за планери.