Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

9 неща, които да правите, ако работите от вкъщи

Лайфстайл
Много от Вас са се оказали в положението на работещи от вкъщи през изминалите месеци. И към момента все още не е ясно кога животът ще започне да тече по старому. Затова е важно да се научим да бъдем продуктивни, когато работим не от офиса.
В тази статия ще Ви споделя някои неща, които намирам за много полезни, които може да включите в ежедневната си рутина на работещи от вкъщи.

Работенето и живеенето на едно и също място, може да се окаже много трудно, защото не винаги е лесно да разделим работата от личното пространство.
Тази статия ще Ви е много полезна, ако мислите, че работейки от вкъщи, не сте толкова продуктивни, колкото от офиса.

Събуждайте се рано

Ранно пиле, рано пее, нали така?

Сутринта е перфектното време да свършите някои неща във Вашия “to do” списък.
Обикновено сутрините са тихи, което прави атмосферата много близка до работната, което ще Ви помогне да се придържате към работната си програма. Използвайте сутринта, за да свършите най-трудните си задачи за деня.



Облечете се

Отървете се от пижамата си и си облечете свежи и чисти дрехи, това ще Ви помогне да сте по-продуктивни. Заменянето на пижама с някое комфортно облекло ще означава край на съня за Вашето тяло.

Измийте си зъбите, оправете си косата, сложете крем за лице или обичайния грим, това ще Ви накара да се почувствате по-добре.
Когато изглеждаме добре, се чувстваме добре.

Следвайте определена програма

Следването на определен план, дори и не конкретен, когато работите от вкъщи, ще Ви помогне да бъдете продуктивни и да минимализирате разсейванията.
Добра стратегия за планиране на деня е да използвате планер, така ще използвате времето си максимално за определените задачи.
Може да си правите един списък със задания, като първо поставите най-сложните за изпълнение.

Както и да обичате да планирате, следвайки програмата си за деня, ще бъдете организирани , ще изпълнявате всичко навреме и ще свършите с всичко в срок, както и ще Ви остане свободно време.



Взимайте си почивки

Да почивате от време на време, докато работите от вкъщи е много важно.
Може да го намирате за трудно или ако много често го забравяте, то определете си времето за почивка в плана за деня. През определената от Вас почивка не стойте над таблета, компютъра или листовете, за да могат очите Ви да си починат.
Изградете своя рутина за почивките. Като например - на всеки 25мин да почивате по 5мин, а също така и да правите една по-дълга по средата на деня за обяд.

Честите почивки ще Ви помогнат да не сте толкова уморени.



Имайте определено време за проверяване и изпращане на имейли

Колко от Вас проверяват имейлите си в момента, в който пристигнат?
Ако го правите, това ще Ви отнема много време. Затова може да пробвате да определите време сутрин и вечер да проверявате имейлите си. Така няма да е необходимо да прекъсвате работата си на всяка нотификация.

Яжте добре

Важна роля за това да сте продуктивни, докато работите от вкъщи, е да се храните с неща, които Ви дават енергия за всички задачи, които трябва да свършите.
Ако имате балансирано и здравословно хранене, това ще Ви помогне да сте свежи и съответно по-фокусирани.