Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

10 неща,които да направите в неделя, за да имате удивителна седмица

Продуктивност

Ако искате да вземете максимума от живота, то тогава започвайте седмицата си малко по-рано. В тази статия ще откриете 10 неща, които да направите в Неделя, за да имате една удивителна седмица.


Аз винаги се стремя да взимам максимума от всеки един момент. Това, което наистина ми помага да съм организирана, продуктивна и спокойна - е да започна седмицата си от Неделя. За да направя живота си една идея по -лесен и за да организирам времето си максимално, и да ми е полезно, правя тези 10 прости, но изключително важни неща. Горещо Ви препоръчвам да ги пробвате и Вие.
1. Направете си равносметка за изминалата седмица


Вижте какво сте направили през последната седмица. Кое е било добре и кое не. Това е от много голяма важност за продуктивността. Да се учите от опита си е страхотно умение и от него може да извлечете наистина много. Това ще Ви помогне и да редуцирате стреса.

Дори и да не сте свършили всичко, което сте искали и планували, то със сигурност поне сте изпълнили определени задачи и цели. Справили сте се с всички изненадващи задачи и непланувани неща, така че дори и да не сте постигнали главната си цел, то със сигурност сте се доближили до нея. Това е времето, в което да си направите ревю на всичко свършено добре и на всички допуснати грешки.


Когато видите колко неща сте направили през изминалата седмица, това ще Ви държи мотивирани за следващите предстоящи задачи. Също така ище Ви помогне да сте по-фокусирани, да цените времето си и да сте по-организирани.


2. Набележете си 2-3 цели за новата седмица


Вие най-вероятно имате цели за годината, за следващите 90 дни или дори за месеца, но да набележите седмични цели, ще Ви направи по-фокусирани и ще Ви помогне да подредите приоритетите си правилно. Това е от решаващо значение, ако искате да свършите всички неща, и да продължавате напред.
3. Направете си списък с нещата,които трябва да направите


След като вече сте си набелязали седмичните цели, си направете списък с нещата, които трябва да свършите , за да постигнете тези поставени цели. Но не пракалявайте с поставените задачи, все пак трябва да бъдат реалистични.

За някои хора е много удобно да нзаписват нещата, които трябва да свършат като програма в календара. Но може Вашите дни да са по-динамични и непредсказуеми. Без значение е, защото когато се движите по план с вашия “to do list” и знаете своите приоритети, ще процедирате първо с по-важните неща и всичко ще върви гладко.


4. Отбележете всички ангажименти в календара си


Неделята е чудесно време да отбележите ангажиментите, които имате през седмицата, и да ги подредите в календара си. Така няма да забравите или пропуснете някоя важна среща. Затова е полезно да имате планер. Той ще направи живота Ви много по-хубав и подреден. Ще увеличи Вашата продуктивност и ще можете да менажирате времето си максимално добре.
5. Свършете малките неща, които не сте направили


Имам предвид неща като пералнята, която не сте пуснали в Петък, да платите сметките, да изчистите и тн. Всичко това са задачи, които не отнемат много време, за да бъдат направени. Но когато ги чекнете като свършени, това ще освободи празно място в мислите Ви. А това е много, когато трябва да започнете седмицата с чист и свеж ум.


6. Направете си меню за седмицата или си пригответе нещо за Понеделник


Да започнете седмицата със здравословно меню, приготвено от Вас самите е чудесно начало. Може да напазарувате всичко необходимо, което ще Ви трябва през седмицата. Да направите план на нещата, които ще си сготвите, или план на нещата, с които бихте искали да се храните някъде навън.
7. Планирайте си и забавни неща за почивка през седмицата


Всички се нуждаем от време за почивка, от време, което да ни зареди положително и да намали нивото ни на стрес. Когато планирате нещата, с които да си починете през седмицата, се убедете, че това са интересни и полезни неща. Нуждаете се от това, за да “презаредите” батериите си.
8. Направете си план за тренировките


Активността е от изключително важно значение. Не само за поддържането на добрата физическа форма, но и за да се чувствате добре психически и ментално. Сутрешната тренировка можа да зареди деня Ви и да Ви направи много енергични и свежи.

Планирайте дните, които ще посетите фитнеса, или ще отидете на групова тренировка с приятелки,или ще правите упражнения сами вкъщи.
9. Починете си добре


Неделя е най-подходящия ден за почивка и презареждане. Не прекалявайте със задачите в Неделя. Отделете си достатъчно време за почивка, за близките си, време да почетете книга, да гледате филм или да се разходите, ако времето е хубаво.


10. Легнете си рано


Особено ако трябва да станете рано в Понеделник, то най-добре е да сте успели да се наспите и да имате продуктивно начало на седмицата.