Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

Есенна мотивация за промяна

Продуктивност Развитие Психология
Въпреки че много хора си мислят, че пролетта е най-подходящият сезон за промени, истината е, че есента по нищо не й отстъпва. През есента с факта, че се стъмва по-рано и става все по-студено, много хора изпадат в депресия, нещастни са и обвиняват за нещастието си студа навън.

Истината е, че с малко позитивно мислене и мотивация можем да погледнем на есенните месеци по нов начин и да осъществим така желаните промени. Приемайки факта, че навън е студено (и никоя депресия няма да промени това), можем да се фокусираме върху целите си и да направим всичко възможно за осъществяването им.

Ето 7 съвета, които ще ви помогнат:

1. Фокусирайте се върху целите си
Лятната отпуска, почивката на морето и партитата приключиха. Истината е, че те са нещото, което ни разсейва през лятото и ни отдалечава от сериозните ни цели. Сега, след като ги няма, можем да се фокусираме върху това, което искаме да променим в живота си, и върху плановете си. Есента е сезонът на планирането.



2. Природата вдъхновява
За много хора пролетта е вдъхновяваща, разлистването на дърветата, цъфтящите цветя изпълват с щастие и позитивизъм. Но не само те могат да вдъхновяват. Багрите на есента - жълто, червено, кафяво успокояват. А когато човек е спокоен, мисли трезво и позитивно. Ако имате проблеми или нещо мъчи ума ви, една разходка сред опадалите листа в парка ще помогне да погледнете на живота от друг ъгъл.


3. Култивирайте си позитивизъм
Не е лесно да бъдем винаги позитивни. Особено когато около нас всички мърморят, че им е студено. Приемете предизвикателството тази есен да запазите позитивизма си, въпреки препятствията, които се изпречват на пътя ви.

4. Здравословното хранене е по-лесно по време на жътва
Ако искате да свалите килограми, сега е най-подходящото време. През есента повечето плодове и зеленчуци са по-евтини, което увеличава възможностите за здравословно хранене. Ако искате да се научите да готвите, сега също е най-подходящият момент. Добиването на здравословни навици през есента ще донесе повече енергия през зимата.



5. Най-доброто време да започнете да тренирате
Истината е, че когато навън е по-студено, е много по-лесно да се тренира, отколкото през лятото, когато високите температури изцеждат и последните ни капки енергия дори без сериозно физическо натоварване.

6. Имате повече време за себе си
Искате да научите нов език? Да започнете нов бизнес? Сега е най-подходящото време за това. Още от училище сме свикнали, че есента е времето да сме сериозни и да се развиваме.



7. Да спестяваме
През есента е много по-лесно да се спестяват пари. Въпреки по-високите сметки, през есента и зимата илизаме много по-малко, което помага доста на спестяването. За това, ако имате желание да си купите нещо голямо догодина, или просто да бъдете по-финансово стабилни, сега е идеалното време да заделяте по някой лев в касичката.

Ако тази тема е била полезна за вас, ще се радваме да я споделите с приятели. 

Може да ни последвате във Facebook и Instagram, където споделя много полезни съвети и доста интересна информация за това, как да организираме себе си.