Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

Как да се почувстваме по-добре? Бързи съвети!

Психология
Понякога усещаме, че задълженията, които имаме, ни идват малко в повече. Нормално е да имаме нужда от почивка и от това да "презаредим батериите". Важно е всеки един ден да се опитваме да правим малки неща, които да ни карат да се усмихваме и да релаксираме, дори за 5 минути. По този начин ще вършим нещата с повече желание и с настроение, което от своя страна ще доведе до положителни и задоволителни резултати, независимо дали работно или не.



Неща, които ще отнемат от 5-10 минути


1. Отворете прозореца, затворете очи и дишайте: Това е идеален начин да се събудите и да редуцирате нивата на стрес, дори и за няколко секунди. Опитайте се наистина да усетите свежия въздух и да дишате дълбоко. Не мислете за нищо друго.

2. Излезте на терасата или на слънчице, вземете със себе си слушалки и си пуснете "морски вълни" в Youtube: това да не мислите за нищо друго, освен за морските звуци, свежият въздух и слънчевите лъчи важи и тук. Наистина се насладете на този приятен момент и изключете "работния режим". Може мисловно да се пренесете на някой любим плаж с коктейл в ръка и птички, които неангажиращо да пеят около вас.

3. Разтегнете се за около 5 минутки: 5 минути са напълно достатъчни, за да се почувствате по-добре. Разтегнете хубаво тялото си, като започнете от главата и слизате надолу. Има много кратки клипчета в интернет, които ще ви помогнат в това да се разтегнете хубаво. Отнема точно толкова време, колкото да си направите и кафе, така че не губите абсолютно нищо, а печелите толкова много.

4. Кажете нещо мило на някого: Това просто ще ви накара да се почувствате по-добре. Милите думи са наистина нещо ценно и ще направите деня на някого много по-хубав само чрез това.

5. Изкъпете се с музика: Ако е лято- може да пробвате да се изкъпете с хладка вода, като вземете със себе си телефона си (или колонка), на който да пуснете любимите си песни. Внимавайте обаче, защото има голям шанс да ви стане толкова приятно, че да се унесете и да изкарате много повече време в банята, отколкото сте планирали първоначално.

6. Медитирайте: Както с разтягането, медитацията е достатъчна дори за 5 минути. Малко хора реално се навиват да пробват нещо подобно, но повярвайте- помага. Особено, когато наистина не мислите за абсолютно нищо. Но това идва с времето и практиката. Не очаквайте мигновени резултати- хубавите неща отнемат време и постоянство.

7. Запишете в своя планер за какво сте благодарни днес: Тук може да развихрите въображението си. Напишете обаче онова, което ви идва първоначално на ума. Не е нужно да е нещо грандиозно. Може точно в този ден да сте благодарни за това, че спите на топло имате чисти чаршафи, например. Или пък може да сте благодарни на себе си, че сте се мотивирали да станете да тренирате.



Неща, които ще отнемат 10-30 минути


1. Сгответе си нещо, което обичате: Доказано е, че готвенето може да има терапевтичен ефект върху хората. Това, разбира се, важи в случаите, в които не готвите нон-стоп и по задължение. Но все пак може да опитате да отделите време за това да изпечете хубави, ароматни, канелени бисквитки например. Може да занесете и на съседите или на приятел. Със сигурност ще ги зарадвате и ще ги накарате да се усмихнат, което автоматично ще доведе и до подобряването на вашето настроение също.

2. Разходете се в квартала или в някой близък парк: Все пак трябва да се стремим да не оставаме без никаква физическа активност. Не забравяйте, че движението е здраве и ще се почувствате толкова по-добре след една хубава (дори и кратка) разходка навън. Може да си пуснете любимата музика или книга, която да слушате докато вървите.

3. Поспете за малко: Има хора, на които следобедните дремки им влияят наистина добре. Но има и такива, които не се чувстват добре след подобно кратко презареждане. Усетете себе си и разберете кое ви влияе най-добре. Ако смятате, че това да поспите ще подобри настроението ви и ще ви зареди- давайте. Няма нищо лошо в това да отделите 20-30 минутки за себе си.

4. Изчистете/подредете нещо, което ви е дразнило от доста време: Знам. Звучи ужасно, особено ако го правите всекидневно. Но все пак, ако мислите, че има нещо много разхвърляно, което по някакъв начин ви натоварва- подредете го. Ще се почувствате доста по-мотивирани след това (особено ако това нещо е бюрото, на което работите).

5. Танцувайте! Доброто настроение тук е на 10000% гарантирано. Пуснете любима песен, станете и просто танцувайте. Забавлявайте се, усетете ритъма, пейте и се раздайте напълно. Ще се заредите с положителна енергия със сигурност.

6. Поговорете с приятел: може би има някого, когото искате да чуете от доста време. Сега е момента да си побъбрите, а може дори да пиете "виртуално" кафе заедно, ако мястото и времето не позволяват да излезете. Пуснете си камерите, позабавлявайте се малко, наваксайте с изпусналото и продължете заредени с деня си.


Ако тази тема е била полезна за вас, ще се радваме да я споделите с приятели. 
Може да ни последвате във Facebook и Instagram, където споделя много полезни съвети и доста интересна информация за това, как да организираме себе си.