Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

Как да изглеждате стилно всеки ден?

Лайфстайл
Как да изглеждате стилно всеки ден?
Да изглеждате стилно всеки ден може да бъде много по-лесно, отколкото Ви звучи. И няма значение бюджета, с който разполагате, лайфстайла Ви или формите на тялото Ви. Всичко, което е необходимо, е малко време и дисциплина, за да изглеждате добре, независимо дали сте с облекло за работа или дрехи за йога.

В тази статия няма да намерите стандартните препоръки за добър маникюр, грим ли прическа. Разбира се, тези неща са от голямо значение за външния вид, и може да Ви накарат да изглеждате добре дори и когато сте по суитшърт. Но тук ще обърнем внимание на начинът, по който да се обличате стилно.

1. Изкоренете репликата “Ами окей е!” 


1. Изкоренете репликата “Ами окей е!” 

Ключът да изглеждате стилно е да носите дрехи, които обичате да обличате.
Помислете колко неща сте си купили само защото са Ви станали, били са намалени, сторили са Ви се удобни и други подобни причини. Почти всяка жена има дреха или цял аутфит, които не обича или дори не харесва. Понякога това може и да не се отрази на цялостния Ви стил, но....

Ако от казаното до тук си направихте аналогия със себе си, то тогава се отървете от този свой навик - да купувате нещо само защото е “ОКей”. Помислете за нещата, в които се чувствате като най-добрата версия от себе си.

2. Оставете настрана купуването на еднакви дрехи и не носете дрехи, които са “изживели своя живот”


2. Оставете настрана купуването на еднакви дрехи и не носете дрехи, които са “изживели своя живот”

Не трябва да пазите дрехите десетилетия. Разбира се има и изключения - като някои висококачествени дрехи, от скъпи марки и материи, които биха били винаги на мода.
Имайте предвид, че линиийте, кройките и силуетите на дрехите, които са модерни, се променят във времето.

Принтовете и цветовете излизат от мода, също.

Колко време трябва да носите опрделена дреха? Това е труден въпрос, защото всичко зависи от колко често я използвате, каква е кройката, платът, марката и тн.
Лесен трик да сте в крак с модата е да следите трендовете, да стоите настрана от тези, които смятате, че няма да се задържат дълго, както и да търсите съвети от приятелка, сестра, майка или друг, на когото смятате, че може да се доверите за моден съвет.

3.Избирайте цветове от неутралната палитра


3.Избирайте цветове от неутралната палитра

Този съвет не е за всеки, но все пак, ако се придържате към неутралните цветове, ще е доста по-лесно да изглеждате стилни. Лесно е съчетаването на дрехи от тази палитра. При тях може да използвате различни линии и кройки. С неутралните цветове е лесно да се съчетават различни по-странни и нестандартни принтове и мотиви.

4. Когато се колебаете - винаги залагайте на черно


4. Когато се колебаете - винаги залагайте на черно

Черното е винаги на мода. С него изглеждаме по-стройни и по-елегантни. Може да го използваме и за да акцентираме вниманието на своите бижута, интересна чанта или обувки. Някои от най-стилните жени в историята са носели черно. Затова, ако се харесвате в черно - носете го, със сигурност ще изглеждате стилни.

5. Инвестирайте в определени акцентни неща


5. Инвестирайте в определени акцентни неща

Има неща, за които трябва да похарчите колкото може повече, за които не трябва да правите компромис с качеството и които е добре всяка една жена да притежава -
Палто в неутрален цвят
Чанта от висококачествена материя и качество
Обувки, които отговарят на стила Ви ( ако носите сникърси всеки ден, тогава си купете такива от най-високо качество)
Черно поло
Бижу, каквото обичате да носите ( часовник, обици, гривна, брошка или колие

Това е важно, защото, когато комбинирате луксозни дрехи и аксесоари с бюджетни такива, ще придадете цялостно по-стилно внушение на външния си вид.

6. Измислете си “униформа”


6. Измислете си “униформа”

Под униформа имам предвид това, което предпочитате да носите всеки ден. Като смисълът не е да са еднакви дрехи, освен ако не искате да приличате на Стив Джобс, разбира се.

Под “униформа” имам предвид да измислите различни версии на любимия си аутфит. Като пример - аз обичам да се обличам с дънки и блейзер. Но това не означава, че обличам всеки ден един и същ блейзер и едни и същи дънки. Понякога заменям дънките с клин или панталон, тениската с риза, блейзерът с кожено яке. Но обличайки се в един стил, успявам да хармонизирам стила си и да се чувствам себе си.

7.Имайте достатъчно от всичко, от което се нуждаете 

Помислете за времето, което прекарвате пред гардероба си, чудейки се какво да облечете, защото любимите ви дънки са за пране. Това са основните неща, от които се нуждаете от повече, не едни и същи, но в един стил.

Аз имам различни цветове блейзери и слимфит дънки, понеже това са основните елементи на всеки мой ежедневен аутфит.

Определете кои са градивните елементи на Вашия гардероб и се сдобийте с няколко такива. Така ще намалите времето, което прекарвате в колебаене какво да облечете.

Прочетете още: Наръчник за жените, които искат да подобрят стила си на обличане 
Прочетете още: Как да бъдете “classy lady”

Ако тази тема е била полезна за вас, ще се радваме да я споделите с приятели. 
Може да ни последвате във Facebook и Instagram, където споделя много полезни съвети и доста интересна информация за това, как да организираме себе си.