Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

Как “липсата на време”да Ви направи по-продуктивни

Развитие
Как липсата на време може да Ви направи в пъти по-продуктивни? Как да свършвате всички задачи навреме, когато нямате свободно такова? Ако се чувствате немотивирани, непродуктивни и продължавате да отлагате важните неща, които искате да направите, то тази статия ще Ви бъде много полезна.



1. Подреждайте правилно и ефективно приоритетите си.

Подреждайте целите си и спрямо тях задачите си за всеки ден. За да не са само в главата Ви, то запишете всчките си - годишни,месечни,седмични и дневни цели във Вашия планер, както и пътя за постигането им - да знаете какво трябва да направите всеки един ден, което да ви доближи до постигането на определената цел.



2. Намирайте допълнително време. 

Всички разполагаме с 24часа на денонощие. В тях трябва да свършим работата, която имаме, да спим, да ядем, да почетем, да почистим вкъщи, да си сготвим,да намерим време за близките си и тн и тн. Начин да намерите и освободите допълнително време за важните неща е да ставате по-рано или да намалите времето, в което правите безсмислени неща или неща, за които отделяте време,но от които реално не се нуждаете и не са Ви полезни - като прекаленото стоене в социалните мрежи за “убиване на време”.



3. Ефектът на крайния срок. 

Поставяйте си срок,в който да свършите дадена задача. Изградете плана за деня си от конкретни задачи, всяка от които определена от краен срок. Така ще сте по-организирани и няма да се разсейвате със странични неща, както и да си губите времето. Гледайте този срок да е реалистичен, защото ако си поставите невъзможен за постигане краен срок - това само ще доведе до по-голямо напрежение и притеснение. 



4. Научете се да бъдете по-организирани.

Лесно ще се справите с недостига на време, когато започнете да планирате и организирате. Правете си план за месеца, за седмицата и за деня и времето ще започне да ви достига за всичко. Планерът ще се превърне във Ваш верен иудивителен приятел по пътя към успеха. Ще увеличи Вашата продуктивност, ще Ви помогне да менажирате правилно и ефективно деня си, така че да имате време да изпълните всичко важно за Вас.



5. Искайте да работите! 

Да работите нещо, което искате може да е пристрастяващо. А когато видите прогрес и резултат от работата си, ще искате да работите още повече и това ще Ви държи в кондиция и ще се придържате стрикто по пътя към успеха. Затова е важно да “тиквате” в планера си изпълнените задачи, да описвате постигнатите резултати и да оценявате продуктивността си всеки ден в своя Empower me планер.



6. Не прекалявайте с премислянето на определено нещо.

Добре е да правите детайлни планове,ако това Ви харесва. Но не се задълбавайте в премислянето на едно нещо прекалено много. Перфекционизмът е полезен, стига да има своите граници, иначе ще доведе до претоварване, напрежение и усещане за умора. Вземайте решенията си смело и не съжалявайте за това какво сте решили в даден момент в миналото. Защото те са били правилни към момента. Няма как да променим и нещата, които са се случили в миналото. 



7. Винаги намирайте с какво да се мотивирате. 

Когато сте супер заети ще имате желанието да сте и много продуктивни в този ден. Имайте вяра, че може да промените нещата, които не харесвате и да постигнете това, което искате. Трябва да се гордеете със себе си и да имате вярата, че с правилните усилия и отдадена работа може да имате всичко, което поискате.

Ако тази тема е била полезна за вас, ще се радваме да я споделите с приятели. 

Може да ни последвате във Facebook и Instagram, където споделя много полезни съвети и доста интересна информация за това, как да организираме себе си.