Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

Идеи за навици, които да си поставяте за цел и да следите в своя тракер

Продуктивност

47 навика, които да изпробвате в тракера за навици в Empower me планера си


Случвало ли се е да си поставите цел, но да не я следвате? Тогава пробвайте да придобиете навиците, които ще Ви доведат до осъществяването на тази цел. Ще Ви помогне, ако използвате планер.


Какво е тракер за навици?


Това е лесен начин да проследявате успеха си в придобиването на определен полезен навик, който сте си поставили за цел да придобиете или съответно да изкорените вреден такъв.


Представлява табличка от кръгчета с дните от месеца. Може да я използвате за здравословни и фитнес цели, за продуктивност, лично усъвършенстване, дори и за чистене.


Как правилно да го използвате?


Попълвайте своя тракер всеки ден - в зависимост от това дали сте утвърдили своя полезен навик или съответно дали сте избегнали своя вреден такъв. Така на края на всеки месец, ще може да видите какво сте постигнали, ще проследите прогреса си и ще разберете защо сте осъществили определена цел, а друга не сте успели и не намирате напредък. Тогава Ви трябва по - усилена работа. От друга страна е удоволствието от всяко оцветено кръгче за съответния ден.


Навици за лично усъвършенстване


1. Научаване на нов език – испанки, италиански, френски.... кой ще изберете? Искате да говорите още един език, ами научете го. Отделяйте време да го практикувате всеки ден и следете напредъка си в тракера за навици.


2. Ставане по-рано. Това е добър начин да намерите повече време за себе си, за упражнения, за почивка, за здравословна закуска и тн.


3. Научаване на ново умение. Може да го направите онлайн или някъде присъствено.


4. Четене. Направете четенето свои навик. Дори и да са 10минути на ден, те могат да променят живота Ви към по-добро.


5. Слушане на подкаст. Като слушането на книга и от слушането на подкаст често може да научите нещо ново, интересно и положително. Хубавото е, че може да го направите, докато се разхождате , шофирате или дори чистите.




Здраве и фитнес


6. 10,000 крачки. Или колкото Вие си определите да правите всеки ден, за да поддържате здравословната си форма и начин на живот.


7. Хидратация. Да пиете вода е много важно. Затова тракера за изпито количество вода е отделено на страницата за дневен план в планерът Empower me.


8. Часове сън. Ако смятате, че спите прекалено малко или прекалено много -това ще Ви бъде много полезно. Следете колко часа спите на ден и се стремете да спазвате здравословния минимум.


9. Хранете се или си приготвяйте здравословна храна. Независимо дали си купувате храна или си я приготвяте сами, стремете се да ядете здравословни и полезни неща с висока хранителна стойност.


10. Медитация. Ако искате да я включите в своето ежедневие, но не намирате време или пък често я забравяте, включете я в тракера си за навици.


11. Витамини. Да взимате витамините си регулярно е много важно, особено ако не набавяте необходимото си количество от храната.


12. Без междинни хранения. Ако прецените, че яденето основно 3 пъти през деня е полезно и достатъчно за Вашето тяло и продуктивност.



13. Йога, фитнес или друга тренировка. Много е важно да спортувате. Дали ще е фитнес или домашна тренировка, това е Ваш избор.


14. Приетите калории. Това е полезно, когато се стремите да намалите или увеличите своето тегло. Може да определите и горна/долна граница на калориите, които да приемате за ден.


15. Без захар. Ако искате да поставите пред себе си такова предизвикателство, тракерът би Ви помогнал да се справите с него.


16. Да минавате по стълбите. Лесен начин и добър здравословен навик, който да вкарате в ежедневието си. Винаги избирайте стълбите.


17. По-малко въглехидрати или по-малко месо


18. Повече плодове и зеленчуци.


19. По-малко количество храна.


20. 20-минутни упражнения . 20 минути на ден могат да подобрят Вашето психическо и емоционално здраве.


21. Да ползвате конец за зъби или други подобни. Защото здравето зависи и от здрави зъби.


22. Без да отлагате алармата сутрин. Дори и да отложите ставането си чрез алармата, това няма да Ви помогне да се чувствате по-отпочинали.




Красота и грижа за себе си


23. Маска за лице


24. Определен час за лягане


25. Дневник/може и в личните бележки на Вашия планер/


26. Да се виждате/чувате с приятели


27. Да отделяте време за семейството си 


28. Без телефон след определен час вечерта


29. Да полагате грижи за косата си


30. Да вземате вана


31. Да си правите маникюр и педикюр


32. Да отделяте време да слушате музика


33. Да излизате




Грижа за дома


34. Да пазарувате редовно


35. Да поддържате чистотата вкъщи


36. Да си оправяте леглото


37. Да подреждате след себе си


38. Да поливате редовно растенията, които отглеждате


39.Да пускате пералня редовно


40. Да миете чинийте/да пускате миялната




Работа


41. Да планирате задачите си


42. Да поддържате социалните мрежи,когато това е необходимо - да сте консистентни


43.Всеки ден да отделяте време за личните си проекти


44. Продуктивност - да отбелязвате дните, в които сте направили всички от списъка си със задачи.


45. Да не харчите излишни пари за глупости, за излишни неща


46. Брой часове, които да посвещавате на работа 


47. Да си плащате редовно сметките 


Надявам се тези идеи за навици да ви помогнат, да Ви дадат идеи как да ги промените, За да Ви бъдат от полза да внесете в живота си промените, които искате. Ако все още не сте започнали да водите своя тракер за навици, тогава грабнете Empower me планера, набележете си навици, които искате да придобиете или такива, които са отрицателни и искате да изкорените, и действайте.


Ако тази тема е била полезна за вас, ще се радваме да я споделите с приятели. 

Може да ни последвате във Facebook и Instagram, където споделя много полезни съвети и доста интересна информация за това, как да организираме себе си.