Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

Спри да мислиш – действай

Психология
Мъдрите хора казват „Десет пъти мери, един път режи“. В днешния динамичен свят следването на тази максима трудно ще ти донесе успех. Гуруто в мотивацията и ефективните бизнес обучения Марк Хансен съветва: “Не чакай нещата да се наредят сами. Това никога няма да се случи. Винаги ще има предизвикателства, пречки и лоши моменти. И какво от това? Започни да действаш. С всяка следваща стъпка ще ставаш все по-добър и по-добър, и все по-самоуверен и сигурен в успеха.“

Действаш ли или само говориш?



Една от главните причини хората да не успяват да постигнат това, което искат е, че не действат. Поради различни причини, хората не действат. Ето няколко неща, които може да ти помогнат да спреш да мислиш и да започнеш да действаш.

1. Спри да говориш.

Това е една от най-големите пречки. Това, че говориш за идеите ти и за успеха ти, не значи, че правиш нещо по въпроса. Естествено, има случаи, когато споделянето на идеите е полезно, но има моменти, когато трябва просто да млъкнеш и да действаш. Полезно е да водиш вдъхновяващи разговори, но трябва да знаеш, че лесно можеш да се заплеснеш и да забравиш „да действаш“. Послушай вътрешния си глас и бъди честен със себе си. Имаш ли някакъв прогрес или просто говориш за нещата, които „звучат добре“?



2. Намали информацията.

Книгите, CD-та, телевизията, блоговете и т.н. са хубави неща. Те могат да бъдат много полезни, но в даден момент трябва да ги разкараш и да започнеш да действаш. Една книга или един диск няма как да променят живота ти. Само ти можеш да го направиш. Много хора казват, че книгите и дисковете не работят, но ако си купиш книга и очакваш, че като я прочетеш нещо ще се промени – си много далече от истината. Четенето на дадена информация няма как магически да промени нещата. Трябва да полагаш усилия, за да получаваш резултати.



3. Спри да чакаш.

Много от нас чакат принца на бял кон да дойде и да ги спаси. Може да не си го признават, но е вярно. Принца на бял кон, който всички чакат е „перфектната работа“, „перфектния партньор“, или „перфектната възможност“. Чакат да спечелят от лотарията, за да правят това, което искат. Някои чакат за „перфектния дизайн“ на сайта си, за да го пуснат, други чакат да измислят „перфектния бизнес“, за да го започнат.

Спри да чакаш и направи нещо СЕГА.

Първата стъпка е най-важна. Когато направиш първата стъпка, енергията ти за следващата е много по-голяма. Има време и място за мислене, говорене и анализиране, но трябва да бъдеш честен със себе си и да знаеш кога е дошло времето ДА ДЕЙСТВАШ.



4. Бъди искрен.

Отново ще напиша колко е важно да бъдеш честен и искрен със себе си, защото това е основен фактор за успеха. Много е лесно „да лъжеш себе си“. Научи се често да се питаш дали си честен със себе си в даден момент. Това ще ти помогне да не се разсейваш и да спреш да говориш вместо да действаш.



5. Бъди реалист.

Няма нищо лошо в това да мечтаеш и да си позитивно настроен, но понякога е важно да бъдеш реалист и да знаеш какво да направиш, за да постигнеш целта си. Ако си наясно с предизвикателствата, които те очакват, ще ти бъде много по-лесно да постигнеш нещо.


6.Направи нещо.

Най-лесният начин да спреш да мислиш и да започнеш да действаш е просто да направиш нещо. Направи нещо днес. Една стъпка към целта ти ще промени начина, по който виждаш себе си. Ще си започнал.

Ако тази тема е била полезна за вас, ще се радваме да я споделите с приятели. 

Може да ни последвате във Facebook и Instagram, където споделя много полезни съвети и доста интересна информация за това, как да организираме себе си.