Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

Как да преоткриете стила си на обличане?

Лайфстайл
Как се определя какво е “стил”?

“Стилът” трудно може да се дефинира, но всички знаем за какво говорим, когато видим някой стилен човек. Един от най-добрите цитати, които дават определениеза стил,според мен е този на Гор Видал.

"Стилът е да знаеш кой си, какво искаш да кажеш и да не те интересува какво мислят останалите"

Стилът е съчетание на това колко добре познавате себе си, но и начинът, по който искате да се представяте. Когато сте наясно с тези две неща, то мнението на другите наистина няма голямо значение. Създавайки си собствен стил - ще бъдете уникални и ще се идентифицирате от другите. 

Как да намерите увереност в себе си и във Вашия стил?

1. Разберете своето тяло

Познанието е сила. Затова първото нещо, което трябва да разберете е това какво тяло имате, за да може то да работи за Вас. Ако сте наясно с формите, които имате, както и за силните и слабите Ви страни, ще си купувате правилните дрехи, чрез които да прикривате едно нещо и да акцентирате върху друго. Има 5 познати форми на тялото - круша, ябълка, правоъгълник, пясъчен часовник, обърнат триъгълник. Когато определите своята форма, може да започнете да мислите за силуета, който искате да имате и да създадете балансиран аутфит спрямо това.

2.Определете своята персоналност

Опишете своята индивидуалност с няколко думи. Как бихте се описали сега? Дали стилът рефлектира върху персоналността Ви? Разгледайте различни стилове в интернет. Отбележете тези, които Ви допадат.

3. Кои цветове Ви вдъхновяват?

Цветовете също могат да имат голям ефект, както върху стила Ви така и в това как се чувствате. Има много статии в интернет относно Психологията на цветовете. Ако не използвате нищо цветно в сегашния си стил, е хубаво да започнете да експериментирате по -малко с аксесоари и да видите как ще се чувствате. Добра идея е да започнете с някоя цветна чанта.

4. Бъдете критични към сегашния си гардероб

Нека бъдем честни. Кои неща от гардероба си наистина харесвате? Кои неща не сте носили от много време? Кои дрехи определяте като “грешна покупка”? А кои наистина Ви носят радост?

След като си отговорите на тези въпроси дарете, подарете или разменете дрехите, които не мислите, че ще носите. Те може и първоначално да са Ви харесали, но ако впоследствие сте осъзнали, че не Ви отиват, или не подчертават силуета Ви, то няма да изглеждате и стилно в тях.5. Пазете снимки с визии, които харесате

Удобен начин да направите това е Pinterest. Това ще е място, от което да черпите идеи, мотивация и въображение, за да създадете своя аутфит.

6. Преди да си купите нещо, се убедете, че то отива на фигурата Ви

На всеки се е случвало да види нещо красиво и на добра цена. То може да Ви става, но да не Ви стои дотолкова добре, но да е добра оферта и затова да го вземете. Но това е голяма грешка. Във всяка дреха, която не Ви стои достатъчно добре, няма да изглеждате хубаво. Затова е добре да внимавате с разпродажбите и да купувате неща, които наистина обожавате и които отиват на фигурата Ви и Ви седят наистина добре.

7. Снимайте визията си всеки ден

Това ще Ви е от голяма полза, ако все още не сте открили стила си на обличане. Така ще откриете и кои комбинации от дрехи Ви правят да се чувствате добре и уверени в себе си и в кои не се чувствате достатъчно добре.8. Опитайте се да идентифицирате всеки компоненет от своя аутфит и следвайте последните трендове, само когато са в унисон със стила Ви.

Истинате е, че добрият стил определя модните трендове. Хубаво е да добавяте нещата, които са на мода всеки сезон, но те трябва да Ви отиват.

9. Бъдете сигурни, че в гардеробът Ви има достатъчно основни компоненти, изграждащи Вашия всекидневен аутфит

За да определите тези неща, може да използвате снимките, които сте правили на визийте си или запазените в Pinterest снимки на аутфити, които харесвате.

10. Направете стилът си специален и забележим, използвайки точните дрехи и аксесоари

След като веднъж установите стила си на обличане е добре да наблегнете на аксесоарите, които да използвате. Те са много лесни за смяна и комбиниране, и също така може да бъдете много креативни чрез тях. Инвестирайте в красива чанта и обувки. При аксесоарите е по-лесно и да се ръводите по модния тренд. А ако имате ясен стил, може и да нямате хиляди чифтове чанти и обувки, но е важно да откриете едни от перфектните за Вас.