Безплатна доставка със Спиди на територията на България над 39.99 лв.
 
 
Блог

Защо се нуждаем от фитнес планер?

Здравословно
Когато имате фитнес цели, които искате да постигнете- дали това ще бъде с цел редуциране на телесната маса или изграждане на мускулна такава- това да имате под ръка точен план ще ви бъде от изключително голяма полза. Това ще ви позволи правилно да структурирате своята ежеседмична тренировъчна програма и да измерите ефективността на упражненията и тренировките, които правите, за да разберете дали точно тази програма ви носи някаква полза.
 

Често срещана грешка при новозахваналите се с редовни тренировки е това да не следят развитието си от ден 1. И когато погледнат назад, има шанс да не могат да видят някаква значителна промяна (а такава може да има, ако погледнем обективно на нещата), което в един момент може да демотивира.
 

Ето и някои съвети, които мислим, че могат да ви помогнат при структурирането на тренировъчната ви програма:
 



Изяснете си каква цел точно имате и се фокусирайте върху нея 


От време на време, някои от нас изпускаме от поглед основната причина, поради която сме започнали да спортуваме. И тогава спираме и си задаваме въпроса защо всъщност сме започнали и какъв е смисълът, ако резултат няма. 
 
Записването на тренировките ви, както и на ежедневният ви прием на храна със сигурност ще служи като един мощен инструмент за постигането на поставените ви цели. Ще позволи да се съсредоточите по-конкретно върху тях, което впоследствие ще ви се отплати. 
 



"Разбийте" целта си на малки стъпки 


Трябва да сте наясно, че каквато и цел да сте си поставили- дали ще е за редуциране или изграждане на телесна маса, тя няма как да се случи мигновено. Много хора очакват лесно решение на своите проблеми и търсят начини как, без много промяна в ежедневието си, да постигнат целите си за максимум 10 дни. Но реално погледнато, нещата не седят по този начин. Трайните и качествени промени (в този аспект) се случват бавно и контролирано. 
 

Този дълъг процес на промяна изисква много труд и отдаденост. И един съвет, който помага на всички е това да си поставят малки цели или етапи, които да им помогнат в един момент да стигнат до така жадуваната крайна точка. Достигането да всеки един етап ще ви държи мотивирани, тъй като ще бъде по-лесно да наблюдавате малките промени, случващи се с тялото ви. 
 

Без тези "микроцели" може да изглежда, че не напредвате изобщо или че ви отнема твърде много време, за да стигнете до определена точка. И именно затова е важно всеки един от нас да ги има. 
 



Планирайте бъдещите си тренировки 


Някога започвали ли сте някаква тренировка, без да имате конкретен и ясен план какво ще тренирате? Това не е ефективен начин за постигане на оптимални резултати, тъй като няма да успеете да следите кой вид натоварване ви носи най-голяма стойност. Натовареният график на повечето хора често може да е виновникът за това да не планират правилно физическото си натоварване и да стигнат до там, че дори да забравят коя мускулна група искат да натоварят в дадения ден. 
 
Ако обаче използвате планери и в края на всяка седмица записвате тренировъчната си програма за идната такава- ще можете да тренирате много по-ефективно и свободно. 
 



Планирайте почивните си дни 


Ако нямате конкретен план за действие на ежеседмично ниво, понякога може да загубите представа за това кога сте тренирали, какво и по колко време. А за един спортуващ човек е от изключителна важност да почива и да оставя време на мускулите си да се възстановят оптимално. 



Ако тази тема е била полезна за вас, ще се радваме да я споделите с приятели. 
Може да ни последвате във Facebook и Instagram, където споделя много полезни съвети и доста интересна информация за това, как да организираме себе си.